הזנה
אחד הנושאים המרכזיים בגידול חתולים הינו ההזנה.
במה להזין?
מומלץ להזין חתולים במזון מסחרי מוכן לחתולים. הדרישות התזונתיות של אוכל חתולים שונות משל כלבים, לכן חשוב להזין חתולים במזון מותאם לחתולים. קיימים בשוק מגוון מזונות איכותיים ביניהם: איימס, הילס, וויסקס. רצוי לשלב מזון רטוב עם המזון היבש, כדאי לגוון את תפריט החתול בכדי למנוע מצב של התמכרות לסוג אחד בלבד של מזון. חתולים חולים או שמנים יש להאכיל בהזנה מיוחדת תוך התייעצות עם הוטרינר .
מה ניתן להוסיף?
מזון רטוב בקופסאות שימורים או תוספות ביתיות של מוצרי חלב (מעט), ביצה מבושלת, אורז, בשר מבושל. בכל מקרה, התוספות הביתיות אינן חובה, ואין להוסיף יותר מ % 25 מנפח המנה. אין כל צורך להוסיף ויטמינים אלא במצב מחלה ועפ"י הוראות המרפאה (בדלקות עור לדוגמא).
מהי הכמות הרצויה?
תוכלו להיעזר בכמויות המומלצות ע"ג אריזות המזון של אוכל חתולים מוכן.
הכמות משתנה אינדיבידואלית ובהתאם לעונות השנה, מצבו הפיסיולוגי, ומשקלו של החתול. שינויים בהרגלי האכילה של החתול- תאבון מוגבר מהרגיל\ מופחת מהרגיל , יכולים להעיד על בעיה ,ויש להביאם למרפאה לבדיקה.
מה אסור בהזנה?
אסור להגיש מזון חם/קר/חריף/מתוק/מלוח/חמוץ/מתובל. אסורות עצמות, לחם טרי ,בצל, דברי מתיקה וכן קטניות: שעועית, אפונה וכד'.
מספר ארוחות מומלץ?
מגיל 3 חודשים – 3 ארוחות ליום ( מזון לגורים ).
מגיל 6 חודשים – 2 ארוחות ליום.
בכל מקרה מים טריים זמינים תמיד.
פרעושים וקרציות
רוב החתולים נדבקים בזמן זה או אחר בפרעושים. ריסוס החתול עצמו לא תמיד מהווה פתרון לבעיית הפרעושים. חלק גדול ממחזור חיי הפרעושים אינו על גבי הבע"ח, ביצי הפרעושים מוטלים על השטיח, הדשא , חריצי הרצפה וכד', על מנת לפתור את בעיית הפרעושים, יש לטפל גם בסביבת הבע"ח, כמו גם בבע"ח עצמו.
ישנם בשוק תכשירים לקטילת פרעושים על גבי החתול של חברת פרונטליין ואדבנטג', בריסוס או בטיפות. התכשירים יעילים וניתן להשיגם במרפאה. בכל מקרה, ריסוס החתול רצוי שיעשה במריחת החומר על הפרווה ולהימנע ממגע החומרים עם העיניים, האף והפה. בריסוס גורים יש להשתמש בחומר המיוחד לגורים.
קיים בנוסף כדור "פרוגרם" הניתן אחת לחודש לכלבים וחתולים. הכדור מונע את השלמת מחזור החיים בפרעושים והטלת הביצים. ריסוס החצר דורש ציוד מתאים: מרסס, מסיכה לפנים, חומרי ריסוס וזמן פנוי. תוכלו לרסס בעצמכם עפ"י הדרכה מתאימה. אנו ממליצים להזמין את אחת מחברות ההדברה.
תולעים
ישנן תולעים שטוחות ועגולות. הגור נדבק בתולעים עוד בהיותו ברחם ואח"כ בעיקר מפרעושים שהם מקור ההדבקה בתולעים שטוחות. התולעים יכולות לעבור לאדם (בעיקר לילדים) ולכן חשוב להדריך את הילדים לשמירת היגיינה.
הטיפול נגד תולעים
הינו שגרתי בחתולים ונעשה אחת ל3-4 חודשים בכדורים, סירופ או בזריקות. הקפדה על הטיפול תשמור את חתולכם נקי מתולעים. בכל מקרה של נגיעות בתולעים נא להתקשר עם המרפאה לקבלת הדרכה מתאימה.
חיסונים
הקפדה על החיסונים הנחוצים תקטין מאוד את סיכויי החתול לחלות במחלות קטלניות, ללא החיסונים החתול רגיש מאוד למחלות. מגע עם חתולים אחרים או צרכיהם עלולה לגרום לאחת המחלות הנפוצות. גורים עד לסיום סדרת החיסונים יישארו בביתכם. יש למנוע מגע עם כל חתול אחר.
גורים יש לחסן החל מגיל שמונה שבועות ,בחיסון משולש/ מרובע.
חתולים בוגרים מחוסנים בחיסון כלבת ובחיסון משולש אחת לשנה.
רחצה החתול היינו בע"ח נקי במיוחד, הדואג לניקיון פרוותו בעצמו, ולכן אין צורך לרחוץ חתול באופן שיגרתי. עם זאת, במידה ויש צורך בניקוי החתול, ניתן לנקות בעזרת מגבת רטובה, בחדר מחומם ל25- מעלות צלזיוס, ולתת לו להתייבש בחדר המחומם. בגורים ניתן להשתמש בשמפו יבש.
חתול שאינו דואג לניקיונו, עלול לרמז על בעיה רפואית, ויש להתייעץ עם הוטרינר.
עשיית צרכים
יש לספק לחתול ארגז עם "חול חתולים", בו החתול יעשה את צרכיו. את החול יש להחליף בתדירות נאותה. לנשים בהריון מומלץ להימנע ממגע עם הפרשות חתולים ולהקפיד שחול החתול יוחלף מידי יום.
במרפאה מגוון תכשירים וציוד לטיפול בחיות מחמד. ניתנת הנחה משמעותית למטופלים במרפאה.